HTC Desire

16. mai, 2010 23:16 Sander

HTC Desire

Antud postituse peamine eesmärk on enda jaoks kirja panna, et millal antud isend soetatud sai. Vahel kipuvad need asjad ununema ja hea, kui kuskil kirjas on.

Aga samas on see ka minupoolne soovitus, kui keegi soovib endale “nutikat” hankida. Hetkel on ta küll alles nö läbiproovimise faasis, aga sellegi poolest olen üsna rahul. Eks lähipäevadel saab teda veel proovile pandud ja kes teab, ehk kirjutab ka siia, et kuidas ta millegi jaoks kasulikuks osutub.

Seni kaks linki, kust leiab täpsemad ülevaated asjast, sest ise olen ma natuke laisk, et pikemalt seda kõike ümber nämmutada: link1, link2.

avatud tarkvara, google, linux | 7 kommentaari »

7 vastust

  1. Sander:

    Nii, oma kaks kuud “kooselu” selle isendiga on nüüd seljataga. Ja emotsioon on endiselt väga positiivne.

    Aku kestab keskmiselt umbes kaks päeva (korra olen näinud ka seda, kus uptime oli 3 päeva, aga üldiselt, kui rohkem kasutada, siis nutikate puhul üks päev on täiesti tavaline teema). Seejuures on siis sisse lülitatud Google sünkimine, Facebooki oma ning ka ilma sünkimine. Pole veel tahtmist olnud proovida, et kaua ta siis peaks, kui andmeside pidevalt taga poleks. Kasulik isend on ta igal juhul, kas või siis, kui peaksid meie väikses Tallinnas mõne majadevahe aadressi üles leidma. Toksi aga Mapsi sisse ja lase Googlel tee ette näidata.

    Mõned senised varjuküljed ka:
    1. ereda päikse käes näeb ekraanilt kaunis vähe, aga see on AMOLEDi puhul teada probleem.
    2. osade kontaktide puhul ei oska ta näidata kontakti nime. Aitas see, kui kontakti numbrile +372 ette lisada. Probleem vist pidi olema 7- ja 8-kohaliste numbrite vahel, kus siis 7-kohalised valmistavad muret.

    Siiski on need puudused nii väiksed, et mingil juhul ei valiks vähemalt hetkel mõnd teist isendit.

    Kui kedagi peaks huvitama, et millega seda isendit kriimustuste eest kaitsta, siis ise valisin Amazonist HTC originaalse koti/pouchi (http://www.amazon.co.uk/gp/product/B003HRZRCE). Istub telefoni ümber väga viiele.

    Mõned rakendused ka, mida ise pean kasulikuks:
    Album Art Grabber – tasuline, aga maksab vähe ja iga oma penni väärt, kui tahad muusikat natuke “värvilistemalt” kuulata 🙂
    Advanced Task Killer Free – aitab lihtsalt ebavajalikud rakendused “maha lüüa”.
    ColorNote – kui meeldib telefoni märkmeid salvestada (nt poest vajalikud asjad..).
    Memory Usage – näitab ära, kui palju miski asi mälu võtab ja võimaldab samuti ebavajalikku kola vähemaks “tappa”.
    Opera Mini – kui andmeside kulud on olulised, siis aitab neid säästa paremini kui sisseehitatud veebilehitseja. Siiski on sisemise lehitseja zoomimine hetkel parem.
    Startup Cleaner 2.0 – võimaldab ära määrata, millised “vägisi” käivituvad rakendused siiski kinni tagasi lükata.
    keda WRC huvitab, siis “WRC 2010” võimaldab ajatabelitel ka arvutist eemal olles silm peal hoida.

    Ja lõpetuseks: kuna see muidu väheütlev postitus tundub siiski mõneti loetav olevat, siis võib vabalt küsida, kui mõni asi antud isendi juures huvi pakub ja pole siin veel välja kirjutatud. Vastata oskan, siis teen seda kindlasti 🙂

  2. egon:

    Kas SD kaardiga pole probleeme. Minu telefon aegajalt “unustab” SD kaardi ära ja ainuke variant on kaart formattida.. Päris tüütu 🙁 Seda juhtub järjest tihedamalt ja tihedamalt. Ja tundub, et suht levinud probleem.

  3. Sander:

    Seni pole SD kaardiga veel ühtki probleemi olnud. Ka pärast softi uuendamist on ladusalt edasi toimetanud. Esimene kord, kus ise midagi sellist kuulen ja mitmel tuttaval on sama isend kasutusel. SD kaarti vahetada ei ole proovinud?

  4. egon:

    Mis kaarti kasutad? Enamus probleeme 8 ja 16gb kaartidega. Mul just 16gb.. Ja tundub, et ega kaardivahetus lahendust ei too. Kas panid froyo peale? Ehk aitab sofi uuendus…

  5. Sander:

    Kaart on sama, mis ostes sees oli, hetkel pole veel nii palju kola peale saanud, et vajaks väljavahetamist. Vist oli 4GB? Froyo pole veel HTC poolt välja lastud, küll aga tuli umbes kuu tagasi mingi 27-megane uuendus, mille kohta netis miskit kirjas ei olnud, aga pärast mida aku vastupidavus oleks nagu paranenud. Froyo peaks tulema 3. kvartalis minuteada.

  6. Sander:

    1. augustil lükati siis Froyo ametlikult välja. Uuendus oli mahult 90MB, nii et mõistlik on uuendamiseks kasutada wifit.
    Uuendus võttis 10-15 minutit ja seni pole sellest probleeme täheldanud. Seekordse uuendusega säilis isegi töölaua salvestatud profiil.
    Meeldivateks uuendusteks pean seda, et nüüd ilmuvad kontaktide sünnipäevad ka kalendri vaatesse automaatselt ning telefoni luku seadistamiseks lisandus uusi võimalusi.
    Küll aga ei näe ma mõtet lisandunud rakendusel nimega App Sharing. Ja pärast uuendust ärkavad ellu ka sellised rakendused, mida varem ei täheldanud (nt News). Seda ka siis kui oled need juba korra maha löönud.
    Taskulambi rakenduse puhul pole ma kindel, et kas see oli juba varem menüüs või tuli uuendusega koos. Igatahes tundus see päris lahe ja kes teab, millal võib isegi vaja minna.
    Üldiselt tegi uuendus asju siiski paremaks ja kes seni veel kahtleb, kas uuendada või mitte, siis soovitan kindlasti (enne muidugi varundage oma vajalik info, kui sellist peaks olema – kunagi ei tea, millal Murphy parajasti külas satub olema).

  7. Sander:

    Froyo ja Firefoxi või Chrome kasutajatele on nüüd välja lastud lahe vidin, millega saab saata linke, pilte jms arvutist telefoni. Firefoxi laienduse leiab aadressilt https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/161941/
    Sealt leiab ka õpetuse, kuidas asi käima saada ja Chrome kasutajad leiavad ka lingid, mille abil asi oma brauseri peal käima lükata.
    Pikkade arvutis leitud linkide telefoni toksimine on nüüd ajalugu (: